Amsterdam: Spookstad!

Amsterdam: Spookstad!

Goed nieuws voor griezelfans. Op de Zeedijk, in theater/variété Casablanca komen Amsterdamse spoken weer tot leven tijdens de 'Amsterdam Spooky Experience'. Het theatertje staat een aantal zaterdagen in juni en juli in het teken van bloedstollende songs en verhalen over 'bovennatuurlijk Amsterdam'. Wie durft?

Het spookt in Amsterdam. In horeca-hotspots als café 't Mandje en Casablanca op de Zeedijk, maar – ooit – ook in het 'kasteeltje' aan de Weteringschans van het vroegere stijlicoon Mathilde Willink. De gedaante van Mathilde, die in het statige pand zelfmoord pleegde (of was het moord?), zou er onder meer zijn verschenen in spiegels aan de muren. Voormalig bewoner en theaterkostuumontwerper Edgar Stuurman hoorde er onverklaarbaar gebonk en ijselijke kreten. Ook onze koninklijke familie blijft niet gespaard. Op het Paleis op de Dam werden spooklakeien waargenomen en rinkelden er onzichtbare belletjes. Kortom, je hoeft niet af te reizen naar afgelegen kastelen of oude Victoriaanse stulpjes om jezelf de stuipen op het lijf te jagen.

En nu is er dan ook 'Amsterdam Spooky Experience', in Casablanca. Een uitstekende griezelplek. In het theatertje koesteren ze immers een heus huisspook (in bloemetjesjurk) die er - naast illusionisten, zangers, dragqueens en andere entertainers – een opmerkelijke hoofdrol vertolkte. Een medium zorgde uiteindelijk weer voor rust. Of niet...?

Voormalig Parool-journalist Corrie Verkerk legde het bovennatuurlijke stadsleven vast in haar boek 'Amsterdamse spookhuizen', waarin stadslegendes over bezeten weeskinderen worden afgewisseld met verschijningen in voodoo-kelders, hotels, musea en kroegen. In café 't Mandje zou de geest van Bet van Beeren ronddolen en de oude klok een eigen leven leiden. Eens vloog er een vogeltje het café binnen terwijl Greet, Bet's zuster, aan het schoonmaken was. Greet was doodsbang van vogels. Maar nu was het anders. Het diertje vloog direct naar de klok en leek geen angst te kennen, Greet kon het zo oppakken, en was er van overtuigd dat het de geest van Bet was, die haar was komen opzoeken.

Samen met zangeres Wilma Bakker, in haar gedaante als ghosthost Tessa Hoss, gidste Verkerk vorig jaar nog mede-griezelliefhebbers langs de meest bespookte stadsplekken. Een tour die nu in een speciale theaterversie is gegoten vol spookballades en verhalen, ondersteund door sinistere filmbeelden. "Ontmoet eeuwig ronddolende zielen en ontdek de lugubere 'werkelijkheid' achter krakende traptreden en demonische verschijningen," aldus de spookladies.

In Casablanca én ook tijdens de Pride . "We zijn hard bezig om tijdens de Pride een aantal speciale voorstellingen te organiseren. " Bakker zal dan ook weer present zijn tijdens de Canal Pride. Vorig jaar viel ze in de prijzen met haar 'Stars of the Century'-boot waarop iconen als Bet van Beeren, Freddy Mercury en Marlene Dietrich weer tot leven kwamen.

Maar nu eerst het echte griezelwerk in Casablanca, waar men na afloop ook nog kan bijkomen tijdens een speciaal drie gangendiner. En wees gewaarschuwd: vanaf enorme circusposters kijken illustere magiërs mee op de borden.

Amsterdam Spooky Experience
Zaterdag 22 juni, 29 juni, 6 juli en 13juli
Aanvang: 16.30 uur
Show: 15 euro
Prijs SHOW en aansluitend drie gangendiner: 42,50 euro
Reserveren: info@blondenblauw.nl
Ook direct te bestellen via Online Tickets link (klik hier)

(English)

Lady Charity
Timon Krause
La Sirène
Tante P
Merel Moistra
La Sirène
Hansje en Angelique
Marlene XL
Fre
Celsius
Niki Today
Jong en Frij
Molly Strychnine
luna-lunettes

Bekijk Casablanca Variété met een virtuele tour

Schrijf je in op onze mailinglist. Klik hier...
Casablanca Variété • Zeedijk 24 • 1012 AZ Amsterdam • 020 - 625 5685 / 0651 - 053 604 • info@casablanca-amsterdam.nl
Lees onze privacyverklaring


Facebook          Twitter

Hosting en webdesign: Metasign Communications